Κοντά στα διαμερίσματα μπορείτε να βρείτε


Πολλά σημαντικά αρχαία μνημεία, εκπληκτικά αξιοθέατα, όμορφες ροματνικές πόλεις και παραλίες με κρυστάλλινα νερά είναι σε απόσταση αναπνοής από τα οικογενειακά μας διαμερίσματα.

Άργος

Το Άργος είναι πόλη της Πελοποννήσου και θεωρείται η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης λόγω της ύπαρξης πολλών αρχαιολογικών μνημείων που χρονολογούνται από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού. Σημαντικά  αξιοθέατα στο Αργος είναι το Αρχαίο Θέατρο, χωρητικότητας 20.000 θεατών, που κατασκευάστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. η Αρχαία Αγορά,  το Παλαιό Δημαρχείο καθώς το αρχαιολογικό και το Βυζαντικό μουσείο Αργους.

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο είναι η  πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας και το κυριότερο λιμάνι  της ανατολικής Πελοποννήσου. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της πόλης του Ναυπλίου είναι το γνωστό Μπούρτζι, μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι  και το Παλαμήδι, ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη. Αλλά ενδιαφέροντα σημεία  στο Ναύπλιο είναι η  Ακροναυπλία, το αρχαιολογικό μουσείο στην πλατεία Συντάγματος , η πρώτη Βουλή των ελεύθερων Ελλήνων καθώς και το παράρτημα της Εθνικής πινακοθήκης , το λαογραφικό και το πολεμικό μουσείο . Όλη η πόλη αποτελεί ένα μουσείο με κτήρια που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη  καθώς και πανέμορφα γραφικά στενάκια.

Αθήνα

Η Αθήνα  αποτελεί την πρωτεύουσα της Ελλάδας. Είναι από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου, με την καταγεγραμμένη ιστορία της να φθάνει ως το 3.200 π.Χ . Αποτελεί τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ελλάδος  καθώς και το επίκεντρο πολλών πολιτιστικών  δράσεων . Η πόλη της Αθήνας είναι γεμάτη από αρχαιολογικούς θησαυρούς και ο επισκέπτης καλείται  να θαυμάσει  μνημεία  τεράστιας ιστορικής αξίας με αποκορύφωμα την Ακρόπολη και το μουσείο της , τον Παρθενώνα , την Πλάκα , τον Λυκαβηττό  και αναρίθμητες ομορφιές.

Επίδαυρος

Η Επίδαυρος  είναι ιστορική πόλη του νομού Αργολίδας που άκμαζε τα αρχαία χρόνια. Σύμφωνα με τη μυθολογία εκεί γεννήθηκε ο Ασκληπιός . Μπορείτε να επισκεφθείτε το εντυπωσιακό θέατρο της Επιδαύρου με την περίφημη ακουστική του καθώς και το μουσείο

Μυκήνες

Οι Μυκήνες ήταν αρχαία πόλη της Αργολίδας . Κατά τη δεύτερη χιλιετηρίδα προ Χριστού, οι Μυκήνες ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα του ελληνικού πολιτισμού, αποτελώντας ένα ισχυρό στρατιωτικό φρούριο. Αξίζει να επισκεφτείτε την Ακρόπολη των Μυκηνών , τον θολωτό τάφο του Αγαμέμνονα και το μουσείο.

Κεφαλάρι

Το Κεφαλάρι  είναι ένα  μικρό χωριό  με μια πανέμορφη εκκλησία χτισμένη μέσα  σε ένα βράχο που από κάτω τρέχει νερό από τον Ερασίνο ποταμό. Πολύ κοντά στο Κεφαλάρι βρίσκεται και η πυραμίδα του Ελληνικού που χρονολογείται  περίπου  στον 4ο π.Χ. αιώνα.

Παλαμήδι

Το Παλαμήδι είναι ιστορικό φρούριο  στο  Ναύπλιο το οποίο κατασκευάστηκε το 1687 από τους Βενετούς  με την πανέμορφη θέα όπου βρίσκεται και η φυλακή του Κολοκοτρώνη. Υπάρχει και  ο θρύλος για τα 1000 σκαλιά που χρησιμοποιούνταν για να πάει κανείς στο κάστρο , τα οποία έγιναν 999 ,αφού ο Κολοκοτρώνης έσπασε το ένα με το άλογο του.

Μπούρτζι

Το μαγευτικό Μπρούτζι που δεσπόζει μέσα στην θάλασσα μπροστά από το λιμάνι του Ναυπλίου, χτίστηκε από τους Ενετούς που το χρησιμοποιούσαν σαν φρούριο. Μπορεί κανείς εύκολα να το επιστεφτεί με καΐκι από το λιμάνι του Ναυπλίου.

Kite Surf

Kite Surf, το άθλημα του καλοκαιριού με το χαρακτηριστικό αλεξίπτωτο και τη μικρή σανίδα. Στην περιοχή της Νέας Κίου λειτουργεί σχολή για όσους θέλουν να δαμάσουν τα μεγάλα κύματα που  ευνοούνται  από τους αέρηδες της περιοχής.

Παραλίες

Όλος ο Νομός Αργολίδος έχει σε κάθε γωνιά του παραλίες και στην περιοχή μας θα βρείτε θάλασσες πεντακάθαρες για όλα τα γούστα. Εκτός από αυτές που ακολουθούν που είναι και οι πιο πολυσύχναστες της περιοχής , υπάρχουν και άλλες τόσο στην διαδρομή προς το Άστρος  όσο και από την άλλη πλευρά μετά το Τολό. Ας δούμε όμως τις πιο κοντινές παραλίες στο κατάλυμα μας.

Παραλία Μύλων

Η Παραλία του χωριού μας είναι μια σχετικά ήσυχη παραλία .Είναι  οργανωμένη και διαθέτει υποδομές εξυπηρέτησης των λουομένων, όπως ομπρέλες, ντους, αποδυτήρια και καλάθια απορριμμάτων. Η Παραλία Μύλων αποτελείται από ψιλό βότσαλο, και η θάλασσα από άμμο. Θα βρείτε ταβέρνες και καφετέριες. Υπάρχει και δεύτερη παραλία δεξιά από το λιμάνι των Μύλων με πιο βαθιά νερά   και πετρώδης .Επιπλέον είναι πολλοί λουόμενοι που προτιμούν το μπάνιο στις εκβολές της λίμνης Λέρνας , όπου τα νερά είναι αρκετά πιο βαθιά και πάρα πολύ παγωμένα

Αρβανιτιά

Οργανωμένη παραλία μετρια σε μέγεθος, με μικρό πετραδάκι πίσω από την πόλη του Ναυπλίου στην Ακροναυπλία και μόλις 10 λεπτά από τους Μύλους.

Καραθώνα

Οργανωμένη  αμμώδης παραλία με ρηχά νερά 5 λεπτά από το Ναύπλιο στο δρόμο για το Παλαμήδι. Για να κολυμπήσετε στα  νερά της Καραθώνας μπορείτε εκτός από το να οδηγήσετε εκεί, να κάνετε εναλλακτικά, το λεγόμενο γύρο της Αρβανιτιάς με τα πόδια.

Τολό
Αμμώδης παραλία με πολύ ψιλή άμμο και ρηχά νερά . Κατά μήκος της παραλίας θα βρείτε καφετέριες, ταβέρνες, ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες και υπάρχει και η δυνατότητα για θαλάσσια σπόρ.
Κιβέρι

Οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες με πάρα πολύ κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά μήκος της παραλίας θα βρείτε καφετέριες και ταβέρνες .